Een verkeersveiliger Merksplas

Op 23 april 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit, Veiligheid

N-VA kaart problemen rond voorrang van rechts aan

N-VA Merksplas heeft de GAV (Gemeentelijk Adviesraad Verkeer) gevraagd om de verkeerssituatie in o.a. de Leest te bekijken. Het wordt aan het vele doorgaande verkeer op dit ogenblik namelijk op geen enkele manier duidelijk gemaakt dat de voorrang van rechts op deze kruispunten geldt, wat nu dagelijks tot gevaarlijke situaties leidt.

 

We hebben in een aparte brief de GAV, een adviesorgaan om de verkeerssituatie in Merksplas te verbeteren, gevraagd om dit dossier zo spoedig mogelijk te bekijken en het advies over te brengen aan de gemeenteraad en het collegebestuur. Onze vraag aan het college is om dit op te volgen en het advies van de GAV zo spoedig mogelijk uit te voeren zodat deze onveilige situatie voor de Spetsers kan worden opgeheven.

 

Het college stelt dat de algemene visie is dat de algemene wegcode prioriteit heeft. Nu worden er enkel extra borden of wegmarkeringen gebruikt bij straten die moeilijk zichtbaar zijn of bij straten in de zone 70. Volgens het college is dat in de Leest nu niet het geval. Het college staat wel open voor onze vraag tot advies van de GAV, wat wij op prijs stellen.

 

We willen daarom ook vragen aan alle Spetsers om gevaarlijke situaties in Merksplas te melden via merksplas [at] n-va.be. Zoals beloofd, blijft N-VA Merksplas zich inzetten voor een (verkeers-)veiliger Merksplas!

 

Stand van zaken: SAVE-charter

Het eerste kennismakingsgesprek tussen de gemeente en vzw OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen) vond 30 maart  plaats. Het vervolggesprek zal 27 april plaatsvinden. Hiervoor heeft de gemeente al extra informatie ontvangen en gegeven om het uitschrijven van het actieplan zo goed mogelijk voor te bereiden. De eerste stappen naar een verkeersveiliger Merksplas voor onze (jongste) Spetsers zijn gezet. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is